понедељак, 19. јул 2010.

ТОПОЛА-ОПЛЕНАЦ-АРАНЂЕЛОВАЦ-ОРАШАЦ

У недељу 18. јула 2010. Летња школа "Свети Сава", тачније њени полазници, је организовала други излет. На другом излету ученици су могли да се упознају са почецима модерне српске историје. Ученици су посетили некадашњу српску престоницу-Тополу и обишли тамошњи музеј и цркву, а затим су посетили и цркву Св. Ђорђа на Опленцу, задужбину династије Карађорђевић, као и Петрову кућу.
Посетили смо и Буковичку бању у Аранђеловцу и освежили се на тамошњем извору, а пут нас је даље водио ка Орашцу- месту подизања Првог српског устанка. На самом месту где је отпочео Први српски устанак, у Марићевића јарузи, час историје је одржао наставник Дамир С. Живковић који је говорио о устанку и важности подизања устанка за целокупни српски народ и модерну српску историју.
У вечерњим сатима за ученике је била организована и
журка која је трајало до законски могућег рока, тачније до 23.30. Играло се, певало, подсетило на старе хитове свих врста музике и утисак је да су се сви лепо забавили.

2 коментара:

 1. Ceo tim Letnje Skole zasluzuje pohvalu za rad koji obavlja i za nacin na koji to radi.
  Zelim vam puno uspeha u daljem radu i hvala vam na prilici da provedem jedan dan s vama i mogucnosti da naucim i cujem neke nove i zanimljive stvari o srpskoj istoriji i tradiciji u cemu sam zaista uzivala.
  Veliki pozdrav za sve vas i ne sumnjam da cete biti samo bolji i bolji !

  Vesna

  ОдговориИзбриши
 2. Драго нам је да ти се допало. Врата наше школице су отворена за све људе добре воље, али под условом да знају квалитетно да се друже!

  ОдговориИзбриши